Cégünk ingyen vállalja már meglévő, beregisztrált domain nevének átregisztrálását szerverünkre, ha cégünk webtár szolgáltatását választja.

 

 

 

 

 

Akció
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Új szabályzás a SPAM levelekkel kapcsolatban
2008. szeptember 02. kedd, 08:08

2008.szeptember elsejétől hatályos az a jogszabály, amelyik több ponton megváltoztatja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló - hétköznapokon csak e-kernek nevezett - törvényt.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a jövőben csak a magánszemélyeket védi a hatóság, a vállalkozások címeire szabadon küldhetők reklámok.


Mi a magán, mi a hivatali?

A törvényt értelmező igazgató szerint egyértelműen magáncímnek számít valamennyi olyan cím, amit magánemberként regisztrál valaki, továbbá idesorolják azokat a céges címeket is, amiket igazolhatóan egy ember olvasgat (tipikusan ilyen lehet például a jellegzetes Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címformátum). Elgondolkoztató ugyanakkor azoknak a címeknek a megítélése, amelyekben semmi személyes nincs (pl: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. ), de vitathatatlan az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. formátum, vagy bármely olyan cím, amivel, egy vállalkozással való kapcsolatfelvétel központi címeként hirdetnek meg.

Ha a jövőben cég kap spamet, és bejelentést tesz, akkor az NHH nem indít eljárást, legfeljebb azt vizsgálja, hogy az egyéb előírásoknak megfelel-e az elektronikus üzenet. Eszerint nézik, hogy le lehet-e iratkozni a hírlevélről, egyértelműen azonosítható-e a küldő, illetve - ez már a fogyasztóvédelem, vagy a versenyhivatal hatásköre -, hogy a hirdetés egyebekben megfelel-e a a gazdasági reklámtevékenységről szóló törvény feltételeinek.

 

Kell a lakcím

A másik változás, hogy a jövőben az elektronikus hirdetéseket legálisan küldő vállakózások, amelyek például honlapjukon hírlevél-feliratkozási lehetőséget, vagy más opciót kínálnak látogatóiknak, be kell, hogy gyűjtsék a reklámlevelet kérő magánszemélyek nevét és lakcímét is. Sylvester szerint az adatok nyilvántartását tekintve valamivel megbízhatóbb regiszterekre számítanak, hiszen visszakérve például egy panasz kapcsán a hozzájáruló nyilatkozatokat, hamar nyilvánvalóvá válik, hogy legális, vagy illegális e-mail cím gyűjtemény alapján küldik-e a hirdetéseket.

Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy ki lesz az, aki egy hírlevélért cserébe részletes személyes adatokat ad meg magáról. Ez a rendelkezés valószínűleg épp az e-mail címeket legálisan gyűjtő hirdetési cégek működését lehetetleníti el, hiszen a már meglévő adatbázisok zömét ki kell dobni - feltéve, ha a törvénynek ez a rendelkezése hatályban marad. Az adatbázisok tisztítására meghatározott az átmeneti időszak 2009. május 31-ig szól, ezt követően már minden, elektronikus hirdetések kiküldése érdekében e-mail címeket gyűjtő vállalkozásnak olyan hozzájáruló nyilatkozatokkal kell rendelkezniük, amelyek tartalmazzák a magánszemélyek nevét és lakcímét is.

 

 

 

 

 

 
English German Italian Romanian Russian Spanish Hungarian

Online felhasználok

Oldalainkat 49 vendég böngészi

Budapest légszennyezetség

Budapest szmogtérképe

Látogatóink száma

Tartalom találatai : 1650081